top of page
Informele bijeenkomst

Brouwhulp

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over BrewBeast en de start van het bierbrouwen. Aarzel niet om de lijst met extra vragen te downloaden. Indien je vragen nog niet beantwoord zijn, kan je gerust een kijkje nemen in het brouwforum op Facebook en daar zonder zorgen al je vragen stellen. Ook ben je altijd welkom op onze brouwblog!

- De kennis van het brouwen is het begin van een geslaagd bier. -

Ontdek meer!

  • White Facebook Icon

Hoe lang duurt het bierbrouwen?

Bierbrouwen neemt tijd. Een gemiddelde brouwdag duurt ongeveer 6 uur. Dit is van het moment dat je je water opzet om te koken tot je bier kan gisten op vat. Daartussen heb je af en toe wat "vrij" doordat het mengsel aan het opwarmen/koken is.

Daarna moet het proces nog enkele stappen ondergaan (lageren en bottelen) vooraleer je je bier kan proeven. Je kan je bier proeven minimum één maand na het brouwen ervan. Wel is het aangeraden iets langer te wachten om de kwaliteit ervan te garanderen.

Moet ik voorkennis hebben bij het bierbrouwen?

Neen, je hebt helemaal geen voorkennis nodig om met BrewBeast te kunnen brouwen. Wij leggen je stap voor stap het proces uit zodanig dat jij het bierbrouwen kan aanleren. Onze handige handleiding(incl. in elk brouwpakket), FAQ lijst  die je hieronder kan downloaden en het forum bieden je de kans om zoveel te leren als je zelf wilt.

Wat heb je nodig om bier te brouwen?

Je hebt niet veel nodig om je eigen bier te kunnen brouwen. Je hebt de juiste ingrediënten, een grote kookpot, thermometer, twee brouwemmers (gisting en lagering), waterslot, zeefdoek en flesjes nodig voor je eerste biertje. Handig om als extra te hebben, zijn de hydrometer en maatcilinder om je alcoholpercentage te berekenen en een wortkoeler. Het Home Brew pakket van BrewBeast biedt je al deze materialen, ingrediënten en handige extra's om zonder zorgen je eigen bier te kunnen brouwen.

Hoelang duurt het voor ik antwoord krijg op mijn brouwvragen?

We proberen om zo snel mogelijk al jouw vragen te beantwoorden. Binnen de 24u heb jij een duidelijk antwoord op je vraag. Graag willen we je ook verwijzen naar de verschillende tools die al voorhanden zijn.

IMG_1774.JPG
Download hier alle meest gestelde vragen over bierbrouwen.
Design (1).png
bottom of page